Τα νέα μας!

οι δραστηριότητες του συλλόγου μας

9oς αγώνας "Στα μονοπάτια της Κνωσού και του Γιούχτα"


Στο Ηράκλειο Κρήτης βρέθηκαν μέλη των δύο συλλόγων ΟΑΚ Αίγινας και ΣΔΥ Αίγινας για να συμμετάσχουν στον 9ο αγώνα  "Στα μονοπάτια της Κνωσού και του Γιούχτα" κατόπιν προσκλήσεως από την οργανωτική επιτροπή του αγώνα. Σκοπός μας η αδελφοποίηση των δύο αγώνων ορεινού τρεξίματος  "Στα μονοπάτια της Κνωσού και του Γιούχτα" και του "Ελλάνιου Δία". Και οι δύο αγώνες εκτός από τον αθλητισμό αναδεικνύουν την ιστορία , τον πολιτισμό και τις φυσικές ομορφιές του τόπου. Ένα άλλο κοινό σημείο αναφοράς είναι ο Δίας. Το βουνό Γιούχτας θεωρείται ως μυθικό βουνό καθώς λέγεται πως σχηματίζει το πρόσωπο του Δία με το κεφάλι σε ύπτια θέση να κοιτάζει τον ουρανό και πως σε αυτό το βουνό βρισκόταν και ο τάφος του. 
Σχετικά με τον αγώνα , περιλαμβάνει τρείς διαδρομές των 23χλμ,10χλμ, 6.6χλμ καθώς και αγώνα downhill. Tην πρώτη μέρα στο downhill, 1.600μ με -400μ υψομετρική διαφορά ο Σταύρος Γκρόζας τερμάτισε 4ος γενικής και η Τζίμα Βασιλική 2η στις γυναίκες. Ένας αγώνας μικρός σε απόσταση αλλά με πολύ έντονη κλίση. Την 2η μέρα στον μικρό αγώνα των 6.6χλμ με 430μ υψομετρική ο νεότερος της παρέας Ζαμπέλης Γιώργος τερμάτισε 3ος γενικής με χρόνο 45΄37΄΄, 6ος ο Ζαμπέλης Βασίλης με χρόνο 51΄51΄΄ και 14ος ο Σταύρος Γκρόζας σε 59΄. Στα 10χλμ με 610μ υψομετρική διαφορά η Τζίμα Βασιλική τερμάτισε 1η στις γυναίκες σε χρόνο 1ώρα 15΄. Τέλος είχαμε συμμετοχή και στον μεγάλο αγώνα των 23χλμ με 1.100μ υψομετρική διαφορά με τον Αντρέα Μπήτρο να τερματίζει στην 18η θέση με χρόνο 2 ώρες 49'.
Να ευχαριστήσουμε θερμά τα αδέλφια Καμπαξής Σπύρος και Παντελής της οργανωτικής επιτροπής του αγώνα και του συλλόγου μαραθωνοδρόμων Κρήτης -Ικαρος για την πρόσκληση και ζεστή κρητική φιλοξενία τους και τους περιμένουμε με την σειρά μας στον δικό μας αγώνα, στον 3ο "Ελλάνιο Δία" στις 20 Οκτωβρίου 2024.